Beregeningssysteem aanleggen

Voor veel huiseigenaren is de Beregeningssysteem aanleggen het eerste grote project dat ze aanpakken. Hoewel het een beetje intimiderend kan zijn, is er niets enger dan een buitenruimte te hebben die niet genoeg natuurlijk zonlicht krijgt. Het installeren van een Beregeningssysteem maakt het u gemakkelijk om daar voor te zorgen en zoveel mogelijk van uw achtertuin te genieten. Hier zijn 5 tips om het proces zo eenvoudig en probleemloos mogelijk te maken.

Meet eerst

Als u niet de tijd neemt om het gebied op te meten waar u uw systeem wilt installeren, is het onmogelijk om te weten of u een opening in uw achtertuin kunt vinden. De meeste tuinen zijn niet erg groot. Als uw ruimte kleiner is dan u denkt, zal het moeilijk zijn om een plek te vinden waar u de leidingen kunt leggen. Een ander probleem is dat sproeikoppen ontworpen zijn voor standaard sproeizones. Als u een systeem installeert in een tuin die aanzienlijk groter of kleiner is dan de standaard zones, kan dit een frustrerende en dure ervaring worden.

Bescherm het gebied.

Voordat u gaat graven, kies een gebied voor uw sprinklerinstallatie dat gemakkelijk te beschermen is. Het is een goed idee om een plek te kiezen die uit de weg ligt, uit het zicht en afgeschermd van de wind. Dit zal helpen om uw sprinklersysteem langer te laten werken en de kans op waterschade door harde wind te verminderen. U zult meer geluk hebben met het beschermen van het gebied met een zeil of een andere manier om het gebied bedekt te houden totdat u klaar bent. Het is ook een goed idee om na te denken over de plaats van uw pijpfittingen en kleppen. Als ze in de buurt van een slanghaspel komen of op een andere plaats die waarschijnlijk veel gebruikt zal worden, kunt u beter een plaats kiezen die beter beschermd is.

Kies uw onderdelen.

Als u onderdelen voor uw systeem zoekt, houd dan rekening met de beschikbare ruimte in uw tuin. Als u een systeem installeert in een tuin van normale grootte, kunt u volstaan met een handvol onderdelen. Als u een systeem installeert in een kleinere ruimte of in een gebied met zeer weinig zonlicht, zult u moeten investeren in een groter systeem. Het is belangrijk om bij de keuze van onderdelen rekening te houden met de beschikbare ruimte. Zorg ervoor dat ze passen in de ruimte die u voor uw systeem hebt gekozen.

Aansluiten.

Bij het zoeken naar de beste plaats om uw leidingen te leggen, moet u in gedachten houden hoe u ze op uw klep en bedieningselementen zult aansluiten. Het meeste werk is al voor u gedaan, maar u moet nog wel de sproeikop aansluiten op elk deel van de leiding. U zult de sproeikop moeten aansluiten op de kleppen van elke sectie van de pijp. Hiervoor kan het nodig zijn om oude koppen te verwijderen, de leiding aan te passen of nieuwe gaten te boren. Zodra de kop is bevestigd aan elk deel van de pijp, moet u de sproeikop aansluiten op de regelklep.

Testen en afstellen indien nodig.

Zodra alles is aangesloten, is het een goed idee om het systeem aan te zetten, een serie lange sproeiers te laten draaien om te controleren of het werkt en het systeem indien nodig aan te passen. Een serie lange sproeiers is iets wat u regelmatig zult laten lopen, dus het is belangrijk dat het goed werkt. Het kan nodig zijn de lengte van de sproeikop aan te passen of de hoek waaronder deze is gericht. Een Beregeningssysteem is een ingewikkeld stuk gereedschap, en het zal niet perfect werken uit de doos. Het is belangrijk dat u zeker weet dat uw systeem goed werkt voordat u het 24/7 laat draaien.

Bottom line

Het installeren van een Beregeningssysteem is een geweldige manier om uw landschap te beschermen, de waterdruk te verhogen en meer uit uw sproeiers te halen. Wanneer u klaar bent om de sprong te wagen, houd dan deze 5 tips in gedachten en u zult op weg zijn naar een meer effici├źnte en succesvolle installatie van het systeem. Meet eerst uw tuin op om er zeker van te zijn dat u genoeg ruimte heeft voor uw systeem. Bescherm vervolgens het gebied waar u gaat graven, selecteer uw onderdelen en sluit ze aan. Zodra alle onderdelen zijn aangesloten, test en stel indien nodig bij, en u bent klaar om te genieten van uw nieuwe sprinkler systeem.