Vloer schuren

Het eerste wat u moet doen is alle meubelzakken in de kamer opruimen, zodat alles een schoon oppervlak heeft om te worden verplaatst!

Of u nu een nieuw parket of een houten vloer schuurt, het doel is een zo glad mogelijk effect te bereiken in een zo kort mogelijke tijd. Voor een optimaal resultaat.

Stap1

Bepaal bij benadering het oppervlak van de vloer dat u wilt bedekken. Markeer dat gedeelte van de vloer met blauw krijt. Het is raadzaam het krijt met iets zwaars, zoals een elastiekband, vast te zetten. Meet het gebied om te zien of uw metingen samenvallen met de metingen op het parket. Als uw metingen zelfs maar 1 millimeter afwijken, moet u het hele oppervlak opnieuw opmeten en uw metingen nogmaals veranderen. Grotere afwijkingen vergroten het risico dat de vloer er volumineus en onhandig uitziet (wat geen goede eigenschap is bij binnenhuisinrichting). Ruim al het vuil rond het vloeroppervlak op en verplaats uw meubels. Als u ervoor kiest alle meubels in de kamer te laten staan, zorg er dan voor dat alles vlak op de vloer staat voordat u begint. Beoordeel de afweging tussen het verplaatsen van uw meubels uit de kamer en het schuren van de vloer. De afweging is dat u efficiënter met uw tijd zult moeten omgaan, maar u zult ook een heel mooi resultaat afleveren!

Step 2

Uw oorspronkelijke afmetingen zijn zeer belangrijk en moeten exact worden uitgevoerd. Als uw nieuwe artikelen niet nauwkeurig kunnen worden gepast of niet passen zoals u had bedoeld, blijft u zitten met een geschuurd geheel waar niets goed uitziet of het zal moeilijk zijn om te proberen de artikelen op de gewenste grootte en vorm te snijden. Leg uw nieuwe voorwerpen op het geschuurde geheel om te zien welke maten en vormen passen en wat de beste toepassingen voor elk zijn. Noteer alle maten op een notitiebord. Uw creatief denken zal u helpen bij de aanpak van deze taak — riskeren wat werkt, wat niet werkt (en hoe u eventuele situaties later kunt verhelpen).

Stap 3

Barrière Board

Bent u van plan behangpapier of tapijt/vloerbedekking te gebruiken? Controleer of het kan worden verwijderd en ergens veilig in de kamer kan worden geplaatst. Als u geen behang of tapijt heeft, probeer dan een verf te gebruiken die zacht blijft tijdens het gebruik. Zoek een verf die geschikt is voor alle kamers. Transparante verven zijn het beste voor binnenshuis en ze zijn vrij goedkoop. Eenvoudige lijm kan de traditionele tegel look die u wilt nemen en een totaal andere look dan grout toe te voegen. Maak een notitie om in de toekomst lijmsticks te gebruiken.

Bereken de afmetingen van al uw eenvoudige houten kisten (u moet bepalen welke afmetingen geschikt zijn voor de kamer. U moet de bovenstaande procedure herhalen met de lijst van artikelen voor elke doos.

Stap 4

Audgesteak Uw dozen, elke doos gaat rond in verschillende richtingen om ervoor te zorgen dat de zijkanten worden ondersteund.

Stap 5

Nu kunt u lijmstift gebruiken om nieuwe voorwerpen aan het oppervlak van het hout te bevestigen (dit ondersteunt ook de herbruikbare referenties zoals hierboven beschreven).

Stap 6

Deze fase vereist wat meer geduld en aandacht. Als u lijmstick gebruikt, spuit dan een royale hoeveelheid op het oppervlak van de houten frames en stokjes, of breng het gewoon rechtstreeks aan op het oppervlak van het hout (nooit op de grondverf.) De lijm bevordert de droogtijd van de bovenste lijmlaag, laat de nerven bewegen en geeft een gelijkmatig oppervlak voor het schuren.

Stap 7

Gebruik een oude zachte rubberen borstel om het oppervlak van de houten vloer te schuren, met een marge van een kwart tot een kwart van een centimeter. Vermijd te veel druk, dat kan de afwerking beschadigen.

Stap 8

Neem het schuurstof op dat in uw timmermansgereedschap is achtergebleven.

Stap 9

Voor extra bescherming tegen morsen (ook olie) kunt u een druppel van deze chemicaliën aan uw vlek of pasta toevoegen. Eén woord: niet gieten. Dat is een delicaat recept dat precies volgens de op het etiket vermelde specificaties moet worden gemengd. Gebruik altijd een druppel die de juiste kleur heeft en van dezelfde fabrikant is.

Hoewel u de beste decorateur bent op het gebied van binnenhuisarchitectuur, vertrouwt u alleen op uw eigen oordeel over hoe het uiteindelijke eindproduct eruit zal zien. Betrek uzelf, of een vakman, bij het inlijsten en schuren van het werk. Eén enkele fout kan de hele look van uw interieurontwerp bederven.