Interieurstylist Den Bosch

Dus, je hebt een moeilijke ervaring met het stylen van je huis. Het huis heeft een complete make-over nodig en u weet niet hoe u het de stijl kunt geven die u wilt. Misschien heb je dezelfde stijl gebruikt die je vriend aantrekkelijk vond, maar ben je er niet rotsvast in geslaagd. Wanneer iets niet op zijn plaats valt, weet je dat het tijd is om de professionals in te schakelen. Een binnenhuisarchitect is precies dat, een professionele ontwerper. Zij zijn degenen die zijn opgeleid in de kunst van het inrichten van uw huis en het samenstellen van uw wensen. Zij zullen met u samenwerken om de look te krijgen die u wilt, niet alleen voor vandaag maar voor de komende jaren.

Wat moet er gedaan worden alvorens een binnenhuisarchitect in te huren?

1) Neem de tijd om je te concentreren op je project. Het kan erg ontmoedigend zijn om te weten dat het project van je leven opnieuw moet worden ontworpen. Voor de meeste mensen is dit geen optie omdat ze een baan hebben.

2) Zult u het zich kunnen veroorloven? Dit is een van de belangrijkste factoren. Sommige klanten denken dat het inhuren van een interieurontwerper betekent “om het gedaan te krijgen,” maar dit is een mythe. Binnenhuisarchitecten die voor vele jaren komen, kunnen snel duur worden. U kunt wat geld besparen door voorbeeldstoffen te kopen en samen te stellen, of door uw project vanaf het begin te beginnen.

3) Wie is de juiste persoon voor deze baan? Een interieurontwerper is niet alleen voor de mooie kleren of accessoires die op een plank in een winkel lobby. Een interieurontwerper is opgeleid om ruimtes te creƫren die uw levensstijl, smaak en visie weerspiegelen.

4) Wat zijn uw doelen? Wat wil je dat je huis, woning of kamer over jou zegt? Bent u op zoek naar high-end stijl of rafelige betaalbaarheid? Heb je er altijd al van gedroomd om een kamer te maken met zowel natuurlijke verlichting als geuren van patchoeli, specerijen, legaal kortgeknipte vanille of wierookstokjes? Na jaren in hetzelfde raam te hebben gekeken naar dezelfde vermoeide maat, is het misschien tijd om te kijken hoe je die look kunt krijgen?

5) Wat geeft je die wow-factor? Op enkele uitzonderingen na, is dit uw kans om te zeggen “dit is het echte werk!”

6) Heeft de ontwerper een goed gevoel voor stijl? Dit is een goed teken. Een verrassing in kleur, textuur of ontwerp.

7) Heeft hij of zij een solide basis? Dit zal een nog grotere invloed hebben op hoe het project zal uitpakken.

8) Is de ontwerper iemand die goed met anderen samenwerkt? Vraag naar referenties.

9) Heeft de ontwerper een portfolio? Dit is niet het portfolio dat ze gebruiken op een job site, het is een zelfportret. Het zegt wie je voor je hebt in je geest.

10) Hoe zichtbaar is de binnenhuisarchitect voor u? Hoe toegankelijk kan hij zijn?

Verhuizen

Als je eenmaal een aantal geweldige binnenhuisarchitecten hebt geselecteerd, is het tijd om je slag te slaan. De eerste stap is om een visie in je hoofd te krijgen. Neem een potlood en een lijst van prioriteiten. U zult uw prioriteiten willen stellen en ze op schrift moeten stellen. Uw doelen kunnen zo groot zijn als u financieel bent, of zo eenvoudig als het maken van functionele, esthetisch aangename veranderingen in uw huis. Bedenk waar u met het project naar toe wilt, begroot het geld, bepaal de route die u wilt volgen, zorg ervoor dat uw ontwerper naar u luistert, en ga over uw budget heen!

Een goede ontwerper werkt met u samen. Maak gebruik van de tijd die ze u geven en zorg ervoor dat uw project wordt zoals u het zich had voorgesteld. Als u van plan bent binnenkort te verhuizen, vraag dan de ontwerper om hulp bij de voorwaarden van uw huurcontract.