Wandschildering

ur interview met een vriend van mij van de universiteit, vertelde hij me het volgende over wandschilderingen en zijn eigen ervaring met het zelf maken ervan.

“Mijn vriend heeft vroeger zelf behang geplakt. Ook melkverf en acrylverf gebruikte hij voor hetzelfde doel. Hij had voor zichzelf een appartement ingericht met allemaal hele mooie schilderijen. Als dat klaar was, placht hij een gat in de muur te maken en dat dan te bedekken met een mooi schilderij. Hij zei: “Ik belde mijn ouders omdat ik van plan was een groot schilders(verkoop)bedrijf te beginnen, en ik wilde een verzekering afsluiten.”

“Ik deed dat alleen maar om een klein beetje aansprakelijkheid weg te nemen, rekken en al. Alles wat ik nodig had was geld, pasta en borstel.” ging hij verder.

“Als ik klaar was, kon ik mijn werk zien, en dan kocht ik wat goed behang om op te hangen. Als ik bezig was in mijn appartement, zou ik bellen, en vragen om prijzen, Goudlokje, en het geven van ze rondslingeren. Ze zouden me prijzen geven voor kleuren en verschillende prijsklassen, het was verbazingwekkend. Maar steevast, als je de verf kocht bij een bouwmarkt, waren de kleuren verschillend van winkel tot winkel.”

“Ik zal je wat advies geven, als je iemand gaat behangen, doe het dan niet, drapeer het stuk stof over het glas van het raam en pak een extra rol papier. De vrouw zal proberen haar man over te schilderen!”

“Mijn vrouw doet dat omdat ze niet snel kon werken. Ze zei dat ze elke ochtend langs zou komen, me een dikke knuffel zou geven en zou herhalen ‘je schoenen zijn schoon’. Ik ben een geweldige kerel, ik houd mijn bedrijf simpel en het zet me niet onder veel druk. Ik houd al mijn vingers en mijn handelingen simpel. Daarom had ik niets kunnen opgeven. Maar aan de andere kant, het heeft geen invloed op mijn leven. Mijn vriend heeft dit spul een paar keer geprobeerd, en na drie dagen verloor hij zijn interesse en verdween!”

“Nou, mijn vriend, als je je gevoelens of verlangens niet volgt, kan het je huis verwoesten, je carrière, je relaties, het kan anderen beïnvloeden. Eigenlijk zou je gevoel ‘pijnlijkheid’ kunnen zijn. De volgende keer dat ik iets in mijn huis wil schilderen, denk ik twee keer na voordat ik het doe, of ik neem misschien mijn toevlucht tot het inhuren van onze buurman om het voor mij te doen.

Lees meer:
Marmerimitatie