Meubelstoffeerderij Vlaarding

Traditionele stoffeerders waren mannelijke ambachtslieden die het erop waagden voor anderen te werken. De arbeidsomstandigheden van vandaag de dag betekenen dat occasionele leerling-stoffeerders contracten krijgen om aan grote projecten te werken. Zij moeten een leerlingschap volgen via de plaatselijke Industriële School. De arbeidsomstandigheden van de stoffeerder kunnen worden verbeterd en/of verslechterd door de omvang van het project dat zijn leerlingen wordt toegewezen. Soms kan een vrouwelijke leerling-stoffeerder een klein project krijgen, terwijl de mannelijke leerling een groter werk krijgt.

Vóór de formele opleiding kan men ook meubelmaker zijn. Hier worden de beschermlagen aangebracht en wordt een tekening van het gewenste te vervaardigen meubelstuk achtergelaten voor de meester-ambachtsman om te behandelen. Zodra de meester met de klant heeft gesproken en het contract heeft ontvangen, zullen de meester en de leerling met elkaar samenwerken om de vereisten voor het meubel vast te stellen. Wanneer een meester niet beschikbaar is, tekenen sommige leerlingen zelf de plannen. Een extra tijdsintensieve cursus of een combinatiecursus voor maandelijkse fotostroom is gewoonlijk vereist. Stoffeerders werken op commissiebasis, meestal tussen vijf en vijfenveertig dollar per uur (afhankelijk van de meester of de firma). Zij kunnen vaak een favoriete klant hebben die zij helpen grotere deals te maken. Als zij een goede relatie hebben met een andere stoffeerder, zullen zij doen wat ieder van hen kan om die klant binnen te halen. Dan zal de stoffeerder met die bepaalde stoffeerder zaken doen voor een of meer van zijn frequente contracten.

Hoe zijn deze klussen? Niet veel meer dan arbeid om het ding in elkaar te zetten, dus de meester-lasser hoeft zich niet met veel detailwerk bezig te houden, tenzij er veel detailwerk aan te pas komt. Een van de belangrijkste punten is dat van de communicatie. De meesterlasser wil een goede relatie met de andere kostbare lassers opbouwen en is bereid het contract tot in detail door te nemen. Maar de meesterlasser houdt zich meestal bezig met gewone of kleine opdrachten.

Als u geïnteresseerd bent in een loopbaan als stoffeerder, moet u een stoffeercursus volgen of u opgeven voor een jaarlijkse cursus meubelstoffering. De stoffeerderscursus zal bestaan uit een aantal verschillende lessen en zal variëren in moeilijkheidsgraad. Normaal gezien moet de stoffeerder de verschillende stoffen en de afwerkingen die bij het stofferen worden gebruikt, begrijpen. Hij moet de etiketten van de stoffen kunnen lezen en het verschil kennen tussen de stoffeerderij en het afgewerkte onderdeel van een gestoffeerd meubelstuk. Als de klant fluorescerend is, zal de stoffeerder op een zonnige plaats moeten werken, maar als de klant een ernstig tekort aan licht heeft, zal hij gebruik moeten maken van een vernevelingssysteem. Een van de andere vereisten is dat de klant ervoor zorgt dat de meester-stoffeerder wat extra materialen aan de stof toevoegt (meestal 2 of 3 jaar comfort) om de mogelijkheid van het omslaan van de kleur tijdens het werk te voorkomen.

Lees meer

Meubelstoffeerderij Vlaardingen

Waldorf poppen