Isolatie wol

Zolderisolatie is een relatief nieuw product dat de laatste jaren aan populariteit wint. Met de stijging van de energiekosten en het bewustzijn van de impact op het milieu, zijn huiseigenaren op zoek naar manieren waarop ze geld kunnen besparen en hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Zolderisolatie is een van die manieren. Een zolder is een afgesloten ruimte binnen de structuur van een huis, meestal aan de bovenkant van een huis. Het kan worden gevonden in eengezinswoningen of appartementsgebouwen. De meeste zolders zijn niet geïsoleerd, waardoor ze een ideale plaats zijn om extra isolatie wol te plaatsen om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer, de levensduur van uw zoldermembraan te verlengen en de energiekosten na verloop van tijd te verlagen.

Wat is zolderisolatie?

Zolderisolatie is een product dat op de zolder van een huis wordt aangebracht. Het doel van zolderisolatie is om het gemakkelijker te maken voor warmte om van de binnenkant van een huis naar de zolder te gaan, en dan naar de buitenlucht – wat betekent dat er minder energie wordt verspild door het huis binnen te komen via de muren. Er zijn vele soorten zolderproducten, maar de meest voorkomende zijn sproeischuim met gesloten cellen en ingeblazen glasvezel. Beide soorten isolatie werken goed op zolders en werken op dezelfde manier als op de muren. Spuitschuim met gesloten cellen wordt op zolder gespoten en zet vervolgens uit om de ruimte te vullen. Het wordt beschouwd als een betrouwbare, hoogwaardige isolatie die zeer geschikt is voor het beheersen van warmteoverdracht en het verlagen van energiekosten. Het is een duurzame isolatie die tot 20 jaar kan meegaan. Het wordt meestal gebruikt op zolders met hoge plafonds waar veel ruimte is. Ingeblazen glasvezelisolatie wordt door een machine in de zolder geblazen, waardoor een dichte isolatie ontstaat die de ruimte vult. Het is een goedkope isolatie die steeds meer gebruikt wordt omdat fabrikanten nieuwe manieren vinden om het goedkoper te maken.

Wanneer zolderisolatie plaatsen?

De beste tijd om zolderisolatie te installeren is voordat je een zolder hebt. Als je een zolder hebt en geen geld hebt om isolatie te installeren, kun je niet profiteren van alle energiebesparingen die beschikbaar zijn met zolderisolatie. Bovendien is zolderisolatie beter wanneer er al een grote hoeveelheid isolatie op de zolder aanwezig is. Voordat u een zolderinspectie laat uitvoeren en begint met het opzoeken van zolderisolatie leveranciers, overweeg dan deze andere factoren om er zeker van te zijn dat u op het juiste moment bent voor de beste installatie voor uw huis. – Blower Door Testing – Dit is wanneer een technicus lucht in uw zolder blaast en de hoeveelheid warmte meet die wordt overgedragen van de binnenkant van uw huis naar de buitenkant. Dit kan u helpen te bepalen of uw zolder weinig isolatie heeft. Als dat het geval is, kunt u zolderisolatie aanbrengen om de hoeveelheid warmte die via de muren naar buiten gaat, te verminderen. – Dakbedekking – De dakbedekking op uw huis is belangrijk omdat het uw huis beschermt tegen de elementen, zoals regen en zon, en het bevat ook uw zolder isolatie. Als uw dakbedekking oud, gebarsten of op een andere manier beschadigd is, dan kan het beter niet worden geïnstalleerd als een geïsoleerd zoldersysteem.

Waarom zolderisolatie installeren?

De manier om echt te meten hoeveel energie uw huis verspilt is door een meting te doen terwijl er iemand thuis is. U kunt dit doen met een energie ampèremeter voor thuis, maar u moet thuis zijn terwijl deze de metingen uitvoert. Op die manier kunt u zien hoeveel energie u verspilt en eventueel uw HVAC-systeem laten nakijken om het efficiënter te laten werken. De gemakkelijkste manier om uw meterstand te verkrijgen is door zolderisolatie. U kunt zelf zolderisolatie aanbrengen, maar dit wordt ook vaak door een plaatselijke professional gedaan. Als u het zelf doet, zorg er dan voor dat u veiligheidsuitrusting draagt en het juiste gereedschap gebruikt, anders kunt u een vervelende verwonding oplopen. Huiseigenaren kunnen er ook voor kiezen hun zolder te laten isoleren door een professionele aannemer. Als u ervoor kiest om zelf zolderisolatie aan te brengen, zorg er dan voor dat u dit doet wanneer uw huis op kamertemperatuur is, en wanneer de zolder leeg is. Een gemakkelijke manier om deze fouten te vermijden is om een zolderisolatie te laten plaatsen door een professionele aannemer.

Soorten zolderisolatie

Ingeblazen glasvezel isolatie – Dit is de meest voorkomende vorm van isolatie op zolders. Ingeblazen glasvezelisolatie wordt in de zolder geblazen door een machine die glasvezel in de ruimte duwt. Ingeblazen glasvezelisolatie is licht, gemakkelijk te installeren en meestal de goedkoopste optie. Ingeblazen Spray Foam Isolatie – Ingeblazen spray-schuim is een soortgelijk concept als ingeblazen glasvezel, maar het wordt in de zolder gespoten in plaats van ingeblazen. Deze isolatie wordt beschouwd als een hoogwaardig alternatief voor ingeblazen glasvezel. Spray Foam – Een ander type isolatie dat in een bus wordt geleverd is spray-schuim. Het wordt in de zolder gespoten en is een snelle, goedkope optie die door huiseigenaren kan worden geïnstalleerd. Het is niet van zo’n hoge kwaliteit als cellulose, maar het is relatief goedkoop en kan in een paar uur worden aangebracht.

Hoe zolderisolatie te installeren

Bij het installeren van isolatie op zolder zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. – Plan uw werk Zorg ervoor dat u een plan hebt voordat u met het werk begint. Schrijf alles op wat je doet, van het verkrijgen van de materialen tot het plannen van het werk, en zorg ervoor dat je iemand hebt om het over te nemen als je klaar bent. – Maak extra ruimte vrij Als u eenmaal weet hoeveel isolatie u nodig heeft, moet u eerst zorgen dat er genoeg ruimte is op uw zolder. Meet eerst de hoeveelheid ruimte die u op zolder heeft. Bereken vervolgens de hoeveelheid isolatie die u nodig heeft om de ruimte op te vullen. Zorg er tenslotte voor dat u voldoende ruimte tussen de dakspanten heeft om de isolatie te plaatsen. – Verwijder de bestaande isolatie

Voordelen van het installeren van zolderisolatie

Zorg ervoor dat u alle bestaande isolatie verwijdert die de weg verspert. Het kan nodig zijn de oude isolatie weg te snijden om ruimte te maken voor de nieuwe isolatie. Verbetering van de dakspanten. Zodra u genoeg ruimte heeft om isolatie te plaatsen, moet u uw dakspanten verbeteren om de nieuwe isolatie te ondersteunen. Dit wordt meestal gedaan door een structurele wijziging aan het huis.

  • Lagere bouwkosten
  • Het beste aan het installeren van zolderisolatie is dat het een geweldige manier is om de energiekosten te verlagen. Niet alleen zullen uw verwarmings- en koelrekeningen lager zijn, maar u zult ook minder reparaties en onderhoudskosten hebben aan uw HVAC-systeem.
  • Langere levensduur van HVAC-systeem
  • Als uw zolder niet geïsoleerd is, zal de warmte van het HVAC-systeem in de muren sijpelen, waardoor deze beschadigd raken en de structuur van uw huis zwakker wordt. Het installeren van zolderisolatie kan helpen om het HVAC-systeem langer te laten werken door de hoeveelheid warmte die de muur binnenkomt te verminderen.
  • Betere luchtkwaliteit
  • Thermische isolatie op uw zolder kan u en uw gezin helpen beschermen tegen schadelijke verontreinigende stoffen in de lucht, zoals lood, die kunnen vrijkomen bij het HVAC-systeem.

Nadelen van het installeren van zolderisolatie

Als u het geld gaat investeren in het installeren van isolatie op uw zolder, zult u merken dat het prijzig is. Dit kan moeilijk zijn voor sommige huiseigenaren omdat ze alleen willen weten of het de moeite waard is om hun zolder te isoleren en dat is meestal de hoeveelheid geld die ze willen uitgeven.

Afkoeling

Als uw zolder niet geïsoleerd is, dan zal het langer duren voor het HVAC-systeem om uw huis af te koelen als het eenmaal is ingeschakeld. Dit betekent dat u uw huis misschien langer moet verlaten terwijl het HVAC-systeem het huis afkoelt.

Blower Door Test

De blower door test is de beste manier om te zien of uw zolder geïsoleerd is of niet. De blower door zal u vertellen hoe goed uw zolder is geïsoleerd en of er ruimte is voor verbetering.

Structurele aanpassingen

Als u besluit uw zolder te isoleren, zorg er dan voor dat u dit op een veilige manier doet. Het wordt aanbevolen dat u een aannemer inhuurt om de isolatie te installeren en ervoor te zorgen dat dit correct gebeurt.

Conclusie

Zolderisolatie is een geweldige manier om uw energiekosten te verlagen en de duurzaamheid van uw huis te verbeteren als het niet geïsoleerd is. Op deze manier kunt u de levensduur van uw HVAC-systeem verlengen en ervoor zorgen dat het uw huis goed koelt.